Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

 

ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ ΤΗΣ ΝΆΟΥΣΑΣ ΣΕ ΉΧΟ..........ΆΛΛΟ



Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 ώρα 7 μ.μ. στην εστία μουσών,  έγινε η παρουσίαση  του ψηφιακού δίσκου (cd) που κυκλοφόρησε ο σύλλογος Φίλων του ωδείου «Αριστοτέλης» με τα παραδοσιακά τραγούδια της Νάουσας, που πρωτοπαρουσιάστηκαν ζωντανά στο Δημοτικό θέατρο, το Γενάρη του 2013.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε ο κύριος Πέτρος Στοΐδης.

 Μίλησαν εκ μέρους του συλλόγου ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπαδόπουλος και η γραμματέας Αδαμίδου Βαγγελίτσα.

          δείτε εδώ ένα απόσπασμα από την φωνή Ναούσης



          Τα «12 δημοτικά τραγούδια της Νάουσας σε ήχο... άλλο» ηχογραφήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο STUDIO «ART VISION», το επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων και προβών του ωδείου «Αριστοτέλης», με ηχολήπτη τον Παναγιώτη Βασίλογλου. Συμμετείχαν οι χορωδίες των ενηλίκων και η παιδική, του πολιτιστικού συλλόγου φίλων του ωδείου «Αριστοτέλης».

 Έπαιξαν οι μουσικοί:  Βογιατζής Παντελής κλαρινέτο, Γκορκάτζε Μαρίνα βιολί, Γρηγοριάν Λεβόν κοντραμπάσο, Διαμαντής Κων/νος κρουστά, Παπαδόπουλος Παναγιώτης ακορντεόν, Στάμκου Σοφία πιάνο. 

Την επεξεργασία των τραγουδιών για πολυφωνική χορωδία έκανε ο Πέτρος Ρίστας, ενώ την επιλογή και την ενορχήστρωση των τραγουδιών ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 

Τα κείμενα στο συνοδευτικό ένθετο έντυπο του δίσκου επιμελήθηκε ο Πέτρος Στοΐδης. Τέλος, το σχεδιασμό του εξωφύλλου - ένθετου - cd έκανε ο Δημήτρης Πάζος.






         ο δίσκος διατίθενται από:

 το ωδείο "Αριστοτέλης" του Παναγιώτη Παπαδόπουλου τηλ 23320 21851
το κατάστημα "Πηγή Παντόφλας" της Ευδοξίας Μόρα τηλ 23320 29765
το κατάστημα μουσικών οργάνων και CD του Χρήστου Νάνου

1 σχόλιο: