Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013


Συναυλία πολιτιστικού συλλόγου φίλων του ωδείου Αριστοτέλης

Από του Παπαράντου ως τον Αϊ-Λιά
κι από το χθες ………… στο  σήμερα

Στους πρόποδες του Βερμίου γεννηθήκαμε μέσα σε  μια φύση που δεν αφήνει να εφησυχάσουν η καρδιά κι ο νους του ανθρώπου, μεγαλώσαμε κατακλυσμένοι από μελωδίες και τραγούδια παραδοσιακά και βιώσαμε τη ζωή όπως της πρέπει: «ανθρώπινα».

Η μελέτη όμως και η ενασχόληση και με άλλα  είδη της μουσικής,  το παίξιμο διαφορετικού στυλ μουσικής γέννησαν την ιδέα που για χρόνια γλυκοβασάνιζε  το μυαλό και σήμερα έρχεται στο φως.

Την προσέγγιση με σεβασμό, μιας άλλης πλευράς των θησαυρών της παραδοσιακής Ναουσαίικης  μουσικής που άλλες φορές αγγίζει κλασικές φόρμες κι άλλες ρεμπέτικες και η οποία  σε συνδυασμό με τη δύναμη της ανθρώπινης φωνής και των μουσικών οργάνων προσδοκούμε να δημιουργήσει αντάξια ακούσματα, να εμφυσήσει υψηλά συναισθήματα, να παράγει πολιτισμό. 

Νιώθοντας βαθιά στην ψυχή μας την ποιητική συγκίνηση, την έξαρση, την ανάταση ενός αληθινού ποιητή, τολμάμε να εξωτερικεύσουμε τα αισθήματά μας με τον ήχο και το ρυθμό.
Ραψωδοί της χώρας και της φυλής, τραγουδάμε την ομορφιά, την αγάπη, την αγαθότητα, την ψυχή  του λαού μας όπως θα την τραγουδούσε ο γέρο-ραψωδός του χωριού αν ήτανε κάτοχος της παγκόσμιας μουσικής, σε μια προσπάθεια να αναπλάσουμε, να ζωντανέψουμε και να επεκτείνουμε τις παραδοσιακές μελωδίες του τόπου μας.

 Σας καλούμε στις 26 Iανουαρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας ώρα 08.00 μ.μ. να μοιραστείτε μαζί μας  την αγάπη  μας για ένα σπουδαίο κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό που με τόσο κόπο άνθισε στον τόπο μας.

Συμμετέχει η παιδική χορωδία και η χορωδία ενηλίκων του πολιτιστικού συλλόγου φίλων του ωδείου Αριστοτέλης

Παίζουν οι μουσικοί

Πιάνο:  Σοφία Στάμκου
Κλαρινέτο:  Παντελής Βογιατζής
Βιολί:  Μαρίνα Γκόργκατζε
Κρουστά:  Κωσταντίνος Διαμαντής
Κόντρα Μπάσο:  Λεβόν Γρηγοριάν
Ακορντεόν:  Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Επεξεργασία τραγουδιών για πολυφωνική χορωδία: Πέτρος Ρίστας
Ενορχηστρώσεις τραγουδιών:  Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Μαέστρος Πέτρος Ρίστας

 τιμή εισόδου 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου